Η Meta τροφοδοτεί την ΑΙ τεχνολογία της με σχεδόν όλα όσα έχεις δημοσιεύσει από το 2007

Η Meta τροφοδοτεί την ΑΙ τεχνολογία της με σχεδόν όλα όσα έχεις δημοσιεύσει από το 2007

Η Meta έχει παραδέχετε ότι όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιεύσει, οι ενήλικες χρήστες του Facebook και του Instagram από το 2007, έχουν χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της. Σύμφωνα με το ABC News της Αυστραλίας, η διευθύντρια απορρήτου της Meta, Melinda Claybaugh, αρχικά απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα δεδομένα χρηστών χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση AI κατά τη διάρκεια έρευνας της τοπικής κυβέρνησης σχετικά με την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, υπό πρόσθετη πίεση, τελικά υποχώρησε και επιβεβαίωσε την χρήση αυτών των δεδομένων.

Σχετικό podcast απο το ABC News

Οι Ευρωπαίοι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης λόγω των τοπικών κανονισμών απορρήτου. Πρόσφατα, η Meta απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών από τη Βραζιλία για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, οι δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook και του Instagram σε άλλες περιοχές δεν έχουν τη δυνατότητα εξαίρεσης αν επιθυμούν να διατηρήσουν τις αναρτήσεις τους δημόσιες. Η Claybaugh δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν οι Αυστραλοί χρήστες (ή άλλοι) θα έχουν τη δυνατότητα εξαίρεσης στο μέλλον, σημειώνοντας ότι η επιλογή δόθηκε στους Ευρωπαίους χρήστες λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το ρυθμιστικό τοπίο.

«Η Meta κατέστησε σαφές σήμερα ότι αν η Αυστραλία είχε τους ίδιους νόμους, τα δεδομένα των Αυστραλών χρηστών θα ήταν προστατευμένα», δήλωσε ο Shoebridge στο ABC News. «Η αποτυχία της κυβέρνησης να δράσει για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σημαίνει ότι εταιρείες όπως η Meta συνεχίζουν να δημιουργούν έσοδα εκμεταλλευόμενες φωτογραφίες και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων αυτών που περιλαμβάνουν παιδιά στο Facebook».

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω σπουδάσει κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας. Είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία και πάντα αναζητώ τα πιο πρόσφατα gadgets. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευτής προσωπικού σε τεχνολογικά προϊόντα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Αν μοιράζεσαι την ίδια αγάπη για την τεχνολογία, γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής κοινότητας!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x