Η Microsoft βρήκε την λύση για το καταστροφικό update της Crowdstrike

Η Microsoft βρήκε την λύση για το καταστροφικό update της Crowdstrike

Η Microsoft κυκλοφόρησε ένα εργαλείο αποκατάστασης για να βοηθήσει τους διαχειριστές IT να επιδιορθώσουν υπολογιστές Windows που επηρεάστηκαν από την ελαττωματική ενημέρωση της CrowdStrike, η οποία προκάλεσε την κατάρρευση 8,5 εκατομμυρίων συσκευών Windows την Παρασκευή. Το εργαλείο δημιουργεί ένα bootable USB drive που οι διαχειριστές IT μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ανακτήσουν γρήγορα τις επηρεασμένες συσκευές.

Παρόλο που η CrowdStrike έχει εκδώσει μια ενημέρωση για να διορθώσει το λογισμικό της που προκάλεσε εκατομμύρια σφάλματα με την μπλε οθόνη του θανάτου, δεν μπορούν όλες οι συσκευές να λάβουν αυτόματα αυτήν την ενημέρωση. Ορισμένοι διαχειριστές IT έχουν αναφέρει ότι η επανεκκίνηση των υπολογιστών πολλές φορές μπορεί να λάβει την απαραίτητη ενημέρωση, αλλά για άλλους η μόνη λύση είναι να εκκινήσουν χειροκίνητα σε Safe Mode και να διαγράψουν το προβληματικό αρχείο ενημέρωσης της CrowdStrike.

Το εργαλείο αποκατάστασης της Microsoft καθιστά αυτή τη διαδικασία λιγότερο χειροκίνητη, εκκινώντας στο περιβάλλον Windows PE μέσω USB, αποκτώντας πρόσβαση στον δίσκο της επηρεασμένης συσκευής και διαγράφοντας αυτόματα το προβληματικό αρχείο της CrowdStrike για να επιτρέψει την κανονική εκκίνηση της συσκευής. Αυτό αποφεύγει την ανάγκη εκκίνησης σε Safe Mode ή την απαίτηση δικαιωμάτων διαχειριστή στη συσκευή, καθώς το εργαλείο απλώς αποκτά πρόσβαση στον δίσκο χωρίς να εκκινεί το τοπικό αντίγραφο των Windows. Εάν ο δίσκος προστατεύεται από κρυπτογράφηση BitLocker, το εργαλείο θα ζητήσει το κλειδί αποκατάστασης BitLocker και στη συνέχεια θα συνεχίσει να διορθώνει την ενημέρωση της CrowdStrike.

Η Microsoft έχει επίσης διαθέσει ξεχωριστά βήματα αποκατάστασης για εικονικές μηχανές Windows που τρέχουν στο Azure και έχει δημοσιεύσει βήματα αποκατάστασης για όλες τις συσκευές Windows 10 και Windows 11 στον ιστότοπο υποστήριξής της.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x