Η Τουρκία μπανάρει τo Roblox

Η Τουρκία μπανάρει τo Roblox

Η απαγόρευση του Roblox έρχεται σε συνέχεια μετά το μπανάρισμα του Instagram από την κυβέρνηση.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Roblox μετά από κυβερνητική έρευνα που αποκάλυψε περιεχόμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση παιδιών. 

«Σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, το κράτος μας υποχρεούται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών μας», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Yılmaz Tunç σε μια ανάρτηση στο X.

Δεν είναι σαφές πότε το Roblox μπορεί να ξεμπλοκαριστεί στη χώρα. “Στις 7 Αυγούστου μάθαμε ότι το Roblox μπλοκαρίστηκε στην Τουρκία και εργαζόμαστε επειγόντως για να κατανοήσουμε το ζήτημα με στόχο την επίλυση του”, δήλωσε η εταιρεία σε δήλωση της στην ιστοσελίδα της. Σε συνέχειά δήλωσε:

“Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας στην Τουρκία καθημερινά, συμπεριλαμβανομένης μιας ζωντανής κοινότητας προγραμματιστών των οποίων οι επιχειρήσεις βασίζονται στο Roblox. Σκεφτόμαστε πάντα πώς να διατηρήσουμε ασφαλή την κοινότητά μας και μοιραζόμαστε τη δέσμευση των παγκόσμιων πολιτικών ηγετών για την προστασία των παιδιών.”

«Σεβόμαστε τους νόμους και τους κανονισμούς στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και μοιραζόμαστε τη δέσμευση των τοπικών νομοθετών για τα παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Roblox Eric Porterfield σε δήλωση του στο The Verge. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι το Roblox θα επανέλθει online στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό».

Το μπλοκάρισμα του Roblox έρχεται μετά την απόφαση της Τουρκίας να κλείσει την πρόσβαση στο Instagram την προηγούμενη εβδομάδα. Η Αρχή Πληροφοριών και Επικοινωνιών Τεχνολογίας της Τουρκίας δεν έδωσε λόγο για αυτό το μπλοκάρισμα, σύμφωνα με το Associated Press.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και έχω σπουδάσει κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας. Είμαι παθιασμένος με την τεχνολογία και πάντα αναζητώ τα πιο πρόσφατα gadgets. Επιπλέον, είμαι εκπαιδευτής προσωπικού σε τεχνολογικά προϊόντα σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων. Αν μοιράζεσαι την ίδια αγάπη για την τεχνολογία, γίνε κι εσύ μέρος αυτής της συναρπαστικής κοινότητας!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x