iPhone 16: Επίσημα με Apple Inteligence, Action Button, Camera Control και A18

iPhone 16: Επίσημα με Apple Inteligence, Action Button, Camera Control και A18

Το iPhone 16 διατίθεται σε μια ποικιλία ελαφρώς ανανεωμένων χρωμάτων που είναι πιο έντονα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ανανεωμένη είναι και η νέα διπλή διάταξη κάμερας στο πίσω μέρος, τοποθετημένη και πάλι κατακόρυφα.

Το iPhone 16 διαθέτει μια πληθώρα νέων βελτιώσεων και χαρακτηριστικών, όπως ο νέος πανίσχυρος επεξεργαστής A18 με 3nm που είναι 30% πιο γρήγορος από τον επεξεργαστή του iPhone 15, αυξημένη διάρκεια μπαταρίας (δεν αναφέρθηκαν ώρες χρήσης κτλ.), αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Έχουμε επίσης το παραμετροποιήσιμο Action Button που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα περσινά μοντέλα Pro στο οποίο μπορείς να προσθέσεις για παράδειγμα το ημερολόγιο με τα ραντεβού σου ή τον φακό τα βράδυ. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μηνύματα μέσω δορυφόρου (αρχικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά). Στα νέα iPhone 16 συναντάμε βελτιωμένο σχεδιασμό ψύξης για παιχνίδια με hardware-accelerated ray tracing και ένα νέο φυσικό κουμπί ελέγχου κάμερας (Camera Control) κάτω από το κουμπί λειτουργίας, επιτρέποντας χειρονομίες (gestures) σάρωσης και πατήματος για τον έλεγχο της κάμερας. Με ελαφρύ πάτημα και κύλιση του δαχτύλου μπορούμε να ρυθμίσουμε πανεύκολα και άμεσα το zoom, να έχουμε πρόσβαση ταχύτατα και σε άλλες ρυθμίσεις τις κάμερας, να ξεκινήσουμε γρήγορα την εγγραφή βίντεο και πολλά ακόμα.

iPhone 16 - displayer.gr

Ο νέος επεξεργαστής A18 είναι 30% πιο γρήγορος από τον επεξεργαστή του iPhone 15 και μπορεί να χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια, ενώ η GPU του είναι 40% πιο γρήγορη ενώ χρησιμοποιεί 35% λιγότερη ενέργεια – πιθανότατα βοηθώντας την Apple να διατηρήσει τον ισχυρισμό της ότι το iPhone 16 προσφέρει μια μεγάλη ώθηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το A18 προσφέρει επίσης την βελτιωμένη απόδοση παιχνιδιών του iPhone 16, επιτρέποντάς του να είναι συμβατό με παιχνίδια AAA που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά για το iPhone 15 Pro.

Το iPhone 16 θα είναι το πρώτο mainstream τηλέφωνο της Apple που θα χρησιμοποιήσει το Apple Intelligence σε beta έκδοση μετά από μια ενημέρωση που θα έρθει τον Οκτώβριο. Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά το λογισμικό AI στο WWDC, όπου αρχικά ήταν περιορισμένο μόνο στα μοντέλα iPhone 15 Pro. Η Apple παρουσίασε μια νέα λειτουργία αναζήτησης παρόμοια με το Google Lens που ονομάζεται Visual Intelligence, επιτρέποντας στον χρήστη ενός iPhone 16 να αναζητήσει πληροφορίες με βάση αυτό που βλέπει η κάμερα. Στο βίντεο παρουσίασης είδαμε για παράδειγμα ότι μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία ένα εστιατόριο εξωτερικά και να δεις κριτικές και αξιολογήσεις. Η Apple αναφέρεται στις κάμερες με το όνομα Fusion Camera.

iPhone 16 - displayer.gr

Μιλώντας για κάμερες, η διπλή διάταξη του iPhone 16 αποτελούμενη από μια κύρια κάμερα 48 megapixel και μια νέα κάμερα ultra-wide με αυτόματη εστίαση προσφέρει το “ισοδύναμο” τεσσάρων φακών μέσω μιας λειτουργίας 2x crop και μιας λειτουργίας macro. Αυτό που λίγο πολύ υποστηρίζει η Apple, είναι ότι οι δύο κάμερες που διαθέτουν τα iPhone 16, μπορούν να ”κάνουν” την δουλειά τεσσάρων καμερών.

Και πάλι, το ”standard” iPhone θα έρθει με μια οθόνη 6,1 ιντσών ενώ το iPhone 16 Plus θα έχει μια οθόνη 6,7 ιντσών – τα ίδια μεγέθη με την γενιά iPhone 15. Αλλά οι οθόνες για το iPhone 16 μπορούν να φτάσουν έως και 2.000 nits μέγιστη φωτεινότητα και να πάνε τόσο χαμηλά όσο 1 nit (πχ. το βράδυ)

Το iPhone 16 ξεκινά από $799 με 128GB αποθήκευσης και το iPhone 16 Plus ξεκινά από $899 με τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο. Και τα δύο τηλέφωνα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] κάμερα 48MP και έναν τηλεφακό 5x των 12MP. Όλη η σειρά iPhone 16 θα διαθέτει ένα νέο κουμπί Camera Control στη και η Apple […]

[…] Apple Watch Series 10 που ανακοινώθηκε μαζί με τα νέα iPhone 16 και iPhone 16 pro θα έχει κατά 40% φωτεινότερη οθόνη OLED […]

[…] χαρακτηριστικές δυνατότητες περιλαμβάνουν καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες, πιο γρήγορους επεξεργαστές, και νέες επιλογές […]

[…] δεν έχει δει ακόμα τα νέα μοντέλα των iPhone 16 μπορείς μέσα απο το displayer.gr να βρείς όλες τις […]

[…] σκοπεύετε να μην αγοράσετε το φετινό iPhone 16 ή εάν είστε απλώς περίεργοι για το τι θα έρθει το iPhone 17, […]

[…] το 2030. Η χρήση λιγότερου χαρτιού στη συσκευασία των iPhone 16 και iPhone 16 Pro συμβάλλει σημαντικά σε αυτόν τον […]

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x