Πατέντα από το Apple Car θα αντικαταστήσει τους καθρέφτες με κάμερες

Πατέντα από το Apple Car θα αντικαταστήσει τους καθρέφτες με κάμερες

Τέτοια συστήματα υπάρχουν ήδη, με τις εικόνες από τις κάμερες να εμφανίζονται στις οθόνες του ταμπλό. Αυτό που θέλει να κάνει η Apple (που θα έκανε και στο Apple Car) είναι να τις προβάλει αντί για για το ταμπλό, στο παρμπρίζ.

Το project του Apple Car διήρκεσε περισσότερο από δέκα χρόνια πριν ακυρωθεί από την εταιρεία τον Φεβρουάριο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε εσωτερικά από τον COO της Apple, Jeff Williams, και τον Kevin Lynch, που ήταν υπεύθυνος για το έργο του Apple Car από το 2021.

“Τα πιο υψηλά στελέχη της Apple οριστικοποίησαν την απόφαση τις τελευταίες εβδομάδες”, αναφέρει το ρεπορτάζ. Το έργο είχε φτάσει σε ένα “σημείο κρίσης” μέσα στην Apple, με τον Tim Cook να αντιμετωπίζει πίεση από τους μετόχους να πάρει μια απόφαση.

Ωστόσο, οι ευρεσιτεχνίες που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να εμφανίζονται, ανοίγοντας το ερώτημα για το τι θα συμβεί με όλη αυτήν την τεχνολογία.

Κάποια από τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι: Καλύτερη ορατότητα σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως η βροχή, ευρύτερη οπτική γωνία, για τη μείωση ή την εξάλειψη των τυφλών σημείων, καλύτερη νυχτερινή όραση και τέλος αισθητικά πιο κομψή εμφάνιση.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x