iOS 18: Ήρθαν τα RCS

iOS 18: Ήρθαν τα RCS

Το Rich Communications Services (RCS) είναι μια αναβάθμιση του SMS/MMS που υποστηρίζει λειτουργίες όπως ενδείξεις πληκτρολόγησης, παραλαβής και ανάγνωσης (οι οποίες μπορούν να απενεργοποιηθούν), πολυμέσα υψηλότερης ανάλυσης (φωτογραφίες + βίντεο) και τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω Wi-Fi και κινητής σύνδεσης αντί μόνο μέσω του δικτύου ενός φορέα.

Ωστόσο, εξακολουθεί να μην υπάρχει end to end κρυπτογράφηση, με τις εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση μεταξύ Android και iOS να συνεχίζονται.

Σε μια ανακοίνωση, η Apple αναφέρει: “Όταν στέλνετε μηνύματα σε επαφές που δεν διαθέτουν συσκευή Apple, η εφαρμογή Messages υποστηρίζει τώρα το RCS για πλουσιότερα πολυμέσα και πιο αξιόπιστη ανταλλαγή μηνυμάτων σε ομάδες σε σύγκριση με το SMS και το MMS.”

Μετά την ενημέρωση σε iOS 18, οι κάτοχοι iPhone δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, καθώς ο διακόπτης RCS Messaging στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Μηνύματα είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή. Οι συνομιλίες θα αναβαθμίζονται αυτόματα από SMS σε RCS.

Στο Google Messages, οι χρήστες Android θα βλέπουν να εμφανίζεται “RCS message” στο πεδίο πληκτρολόγησης (σε αντίθεση με το “Text message”) όταν μιλούν με κατόχους iPhone σε iOS 18.

Ακολουθήστε μας στα Social Media και στα Google News:

Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Tech News

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x