TCL 43DP600 review

TCL 43DP600 review

Οι τηλεοράσεις TCL ήρθαν στην Ελλάδα από τον όμιλο Τουρνικιώτη.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε την TCL 43DP600.

TCL 43DP600 | BestPrice.gr

Στην χώρα μας δεν είναι ακόμα τόσο γνωστές όσο άλλες μάρκες τηλεοράσεων, αλλά σίγουρα θα γίνουν, μιας και το πρόσωπο γύρω από το οποίο έχει στηθεί όλο το marketing της TCL, δεν είναι άλλο, από τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Στο εξωτερικό και δη στην Αμερική είναι ευρέως γνωστές, και πως να μην είναι άλλωστε, καθώς μιλάμε για τον Νο2 κατασκευαστή τηλεοράσεων παγκοσμίως.

TCL Signs Giannis Antetokounmpo As Brand Ambassador For 6-Series ...
Ποιότητα Κατασκευής

Στην ποιότητα κατασκευής δεν μας επιφύλασσε κάποια ευχάριστη έκπληξη, καθώς μιλάμε για μία εξ ολοκλήρου πλαστική κατασκευή. Αρκετά στιβαρή μεν, αλλά πλαστική δε. Βέβαια σε αυτό δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο καθώς ούτε ο ανταγωνισμός μας προσφέρει κάτι πιο ποιοτικό κατασκευαστικά στις 43 ίντσες.

Εικόνα

Όσον αφορά την εικόνα,συναντάμε ένα VA πάνελ των 10bits (8 bits+FRC) με 4Κ ανάλυση με HDR10, και με ρυθμό ανανέωσης 50/60 Hz. Η φυσικότητα των χρωμάτων είναι αρκετά ικανοποιητική, με ωραίες αποχρώσεις και αρκετά καλή φωτεινότητα. Η ποιότητα του μαύρου χρώματος είναι αρκετά τίμια για ένα 43άρι entry level μοντέλο. Οι γωνίες θέασης δεν είναι το δυνατό της σημείο, αλλά ποια τηλεόραση με VA πάνελ έχει πολύ καλές γωνίες θέασης;

Ήχος

Δύο ηχεία των 8 watts κάνουν απλά καλά τη δουλειά τους χωρίς να σε κάνουν να σκέφτεσαι συνέχεια την αγορά κάποιου soundbar.

SMART

Χωρίς να διεκδικεί κάποιο βραβείο ταχύτητας, η TCL 43DP600 δουλεύει απροβλημάτιστα και περιλαμβάνει όλες τις καθημερινές εφαρμογές που χρειαζόμαστε (Netflix,Youtube).

Αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι η λειτουργία T-Cast, η οποία εκτός από τον χειρισμό της τηλεόρασης μέσω smartphone, μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε λήψη screenshot από το τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολουθούμε. Αν για παράδειγμα παρακολουθείς έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας, τραβάς screenshot τους πανηγυρισμούς από το γκολ, και το μοιράζεσαι στα social media. Τα καλούδια αυτής της λειτουργίας δεν σταματούν εδώ. Μας επιτρέπει επίσης να στείλουμε ήχο και εικόνα σε μία φορητή συσκευή, από την τηλεόρασή μας, δηλαδή να μεταφέρουμε στο κινητό μας αυτό που παρακολουθούμε, αν για κάποιο λόγο πρέπει να απομακρυνθούμε από το δωμάτιο που βρίσκεται η τηλεόρασή μας.

Υποδοχές

Στις υποδοχές έχουμε 2 HDMI 2.0, 1 USB, Ethernet, Satellite, Component σε 3,5 jack, Optical, 3.5 audio out, RF.

Control

Αρκετά ‘’ντιζαϊνάτο’’ και από ποιοτικό πλαστικό,εύχρηστο και με πλήκτρο Netflix.

Θετικά

  • Σχέση ποιότητας-τιμής
  • Φυσικά Χρώματα
  • T-Cast

Αρνητικά

  • 2 θύρες μόνο HDMI
  • Λίγο δύσχρηστο μενού σε κάποια σημεία

Κ.Ρ.

Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x