Παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2

Και με δυνατότητα λήψης μετρήσεων ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Η αναβάθμιση αναμένεται και στην χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η Samsung, ανακοίνωσε πως θα προσθέσει με επερχόμενη αναβάθμιση λογισμικού, την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης αλλά και την λήψη μετρήσεων ηλεκτροκαρδιογραφήματος, στα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2. Διαβάστε αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως η εφαρμογή Samsung Health Monitor, που βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν την υγεία τους και τους ενθαρρύνει να επιτύχουν τους στόχους ευεξίας τους, θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε 31 νέες χώρες. Οι χρήστες των Galaxy Watch3 και σειράς Galaxy Watch Active μπορούν να επωφεληθούν από τις λειτουργίες παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor, ώστε να είναι πάντα καλά πληροφορημένοι για την υγεία τους, οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η εφαρμογή Samsung Health Monitor έλαβε σήμανση CE τον Δεκέμβριο του 2020, με αποτέλεσμα να επεκταθεί  η διαθεσιμότητά της της σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες. Η σήμανση CE πιστοποιεί πως ένα προϊόν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ασφαλείας, υγείας και περιβάλλοντος της Ε.Ε. Πλέον, χρήστες σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο θα επωφεληθούν από την προηγμένη παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Επιπλέον, η εφαρμογή Samsung Health Monitor εισάγεται στη Χιλή, την Ινδονησία και τα ΗΑΕ, μετρώντας έτσι συνολικά 31 νέες χώρες.

«Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Samsung Health Monitor για να διαχειριστούν την υγεία τους από τον περασμένο Ιούνιο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κορέα», δήλωσε ο  TaeJong Jay Yang, Corporate SVP και Head of Health Team του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία ευεξίας σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και η τελευταία επέκταση της διαθεσιμότητας σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας».

Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδέεται συνήθως με εγκεφαλικές, νεφρικές και καρδιακές παθήσεις και εάν δε δεχτεί θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό και στεφανιαία νόσο. Τα Galaxy smartwatch μπορούν να μετρήσουν την αρτηριακή πίεση μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor, η οποία παρέχει στους χρήστες μια καλύτερη εικόνα για την υγεία και τους επιτρέπει να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την ευεξία τους.

Μόλις το Galaxy Watch3 ή το Galaxy Watch Active2 συγχρονιστεί με ένα παραδοσιακό περιβραχιόνιο, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν απλώς την εντολή «Μέτρηση» για να μετρήσουν την αρτηριακή τους πίεση, όπου κι αν βρίσκονται. Η συσκευή μετρά την αρτηριακή πίεση μέσω ανάλυσης παλμών, η οποία παρακολουθείται από τους αισθητήρες παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα αναλύει τη σχέση μεταξύ της τιμής συγχρονισμού και της αλλαγής της αρτηριακής πίεσης, για να προσδιορίσει την αρτηριακή πίεση.

Παρακολούθηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος

Υπολογίζεται ότι η κολπική μαρμαρυγή (AFib), μια κοινή μορφή μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, αφορά περίπου 33,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το AFib αποτελεί συχνά την αιτία καρδιακών επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων των θρόμβων αίματος, της ανεπάρκειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος αναλύει ηλεκτρονικά την δραστηριότητα της καρδιάς  μέσω ενός αισθητήρα στο Galaxy Watch3 ή στο Galaxy Watch Active2. Οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν απλώς την εφαρμογή Samsung Health Monitor, να καθίσουν άνετα και να βεβαιωθούν ότι το smartwatch εφαρμόζει σωστά στον καρπό τους. Στη συνέχεια, μπορούν να στηρίξουν τον αγκώνα τους σε μια επίπεδη επιφάνεια και να αγγίξουν ελαφρά με το δάχτυλο από το αντίθετο χέρι τους το πάνω κουμπί στο smartwatch για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα μετρήσει τον καρδιακό παλμό και ρυθμό, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν είτε ως Ρυθμός Sinus (φυσιολογικός, κανονικός καρδιακός παλμός) ή ως AFib (όταν η καρδιά χτυπά ακανόνιστα).

Διαθεσιμότητα

Για να έχουν πρόσβαση στις μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος, οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή Samsung Health Monitor τόσο στο Galaxy Watch3 είτε στο Galaxy Watch Active2 και στο smartphone Galaxy τους. Η εφαρμογή Samsung Health Monitor εγκαθίσταται αυτόματα όταν οι χρήστες ενημερώνουν το Smartwatch Galaxy στην τελευταία έκδοση μέσω της εφαρμογής Galaxy Wearable. Στη συνέχεια, η εφαρμογή smartwatch θα ανοίξει έναν σύνδεσμο, ο οποίος θα κατευθύνει τους χρήστες στη σελίδα λήψης της εφαρμογής σε smartphone από το Galaxy Store.

Στην Ελλάδα, η αναβάθμιση της εφαρμογής θα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη στα Galaxy Watch3 και Galaxy Watch Active2 το πρώτο τρίμηνο 2021. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Galaxy Watch3 και το Galaxy Watch Active2, παρακαλούμε επισκεφθείτε το επίσημο site στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο https://news.samsung.com/global/.

Μοιραστείτε το
Κωνσταντίνος Ράντελερ

Βρίσκομαι στον χώρο της τεχνολογίας - σε διάφορες θέσεις επαγγελματικά - από το 2009. Ειδικότητά μου, οι τηλεοράσεις. Μου αρέσει οποιαδήποτε συσκευή παράγει ήχο και εικόνα. Θέλω να πιάνω στα χέρια μου κάθε λογής gadget και να ανοίγω πρώτος την συσκευασία από κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν και να το δοκιμάζω. Παίζω video games, βλέπω ταινίες και σειρές, και παρακολουθώ με τις ώρες ποδόσφαιρο. Ναι, όλα μου τα ενδιαφέροντα, έχουν να κάνουν με τηλεόραση! Έλα στην παρέα μας, γίνε και εσύ displayer!

Recent Posts

Η TCL λανσάρει τα TCL 20 Y και TCL 205

Η TCL Communication ανακοίνωσε δύο νέα smartphones – τα TCL 20 Y και TCL 205…

25 λεπτά ago

Νέες Halloween προσφορές στο Playstation Store έως -75%

Η Sony πιστή στις εποχικές ενέργειες με απίθανες προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις σε επιλεγμένους τίτλους,…

51 λεπτά ago

Και το Κύπελλο Ελλάδας αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου, του θεσμού των…

1 ώρα ago

COSMOTE Neo: Η πρώτη digital κινητή στην Ελλάδα

Η COSMOTE πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, φέρνοντας την digital επανάσταση:…

1 ώρα ago

Το νέο μοντέλο LG NANO866 με Real 4K ανάλυση έρχεται με ξεχωριστές δυνατότητες

Η LG παρουσίασε ακόμα ένα μοντέλα από την σειρά NanoCell, το LG NANO866, το οποίο…

2 ώρες ago

Τα PS Plus παιχνίδια Ιουλίου για PS4 και PS5

Η SONY ανακοίνωσε επίσημα τα PS Plus παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να κατεβάσουν οι…

4 μήνες ago