Πλατφόρμα με 64 Φωτογραφικές μηχανές έστησε η Google!

Η λειτουργία Portrait Light της Google κάνει μερικές από τις πιο μέτριες φωτογραφίες σας, να φαίνονται πολύ καλύτερες, δίνοντάς σας έναν τρόπο να αλλάξετε την κατεύθυνση και την ένταση του φωτισμού. Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε τη ΑΙ λειτουργία φωτισμού τον Σεπτέμβριο για τα Pixel 4a 5G και Pixel 5 προτού το λανσάρει σε παλαιότερα τηλέφωνα Pixel. Οστώσo Google δημοσίευσε μια ανάρτηση που εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το Portrait Light, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εκπαίδευσης των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Για να μπορέσει να εκπαιδεύσει ένα από αυτά τα μοντέλα, για να προσθέσει φωτισμό σε μια φωτογραφία από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, η Google χρειαζόταν εκατομμύρια πορτρέτα με και χωρίς επιπλέον φωτισμό από διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια σφαιρική πλατφόρμα φωτισμού με 64 κάμερες και 331 πηγές φωτός LED για να τραβήξει τις φωτογραφίες που χρειαζόταν. 

Φωτογράφησε 70 άτομα με διαφορετικούς τόνους δέρματος, σχήματα προσώπου, φύλο, χτενίσματα, ρούχα ακόμη και αξεσουάρ, φωτίζοντάς τα μέσα στη σφαίρα. Η εταιρεία εκπαίδεψε επίσης ένα μοντέλο για αυτόματη τοποθέτηση φωτός. Η ανάρτησή της περιέχει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, αν θέλετε να μάθετε πώς έγινε.

Στα Pixel 4, Pixel 4a, Pixel 4a (5G) και Pixel 5, η κάμερα εφαρμόζει αυτόματα το Portrait Light στην προεπιλεγμένη λειτουργία και σε φωτογραφίες Night Sight που έχουν άτομα σε αυτές. Σε παλαιότερα Pixels, μπορείτε να βρείτε την επιλογή στην ενότητα Προσαρμογή όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία ενός ανθρώπου. Εάν θέλετε να επανατοποθετήσετε χειροκίνητα και να ρυθμίσετε τη ένταση του φωτισμού, θα πρέπει να τραβήξετε σε Portrait Mode και να επεξεργαστείτε την εικόνα στις Φωτογραφίες Google.

Δείτε επίσης :

Πηγή : Engadget

Μοιραστείτε το
kostas eleftheriadis

Είμαι ο Κωνσταντίνος και πέρα των σπουδών μου πάνω στον κινηματογράφο, ασχολούμαι με το λιανικό εμπόριο πάνω σε εξοπλισμό ήχου και εικόνας τα τελευταία χρόνια. Είμαι λάτρης της τεχνολογίας και θέλω να πιάνω πρώτος ότι νέο gadget κυκλοφορεί. Τώρα πλέον είμαι ένας displayer και αν σου αρέσει και σένα η τεχνολογία γίνε και εσύ!

View Comments

Recent Posts

Τα PS Plus παιχνίδια Ιουλίου για PS4 και PS5

Η SONY ανακοίνωσε επίσημα τα PS Plus παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να κατεβάσουν οι…

4 μήνες ago

Το Galaxy S21 Ultra 5G το Καλύτερο Smartphone στα Global Mobile Awards της MWC 2021

Η Samsung ανακοίνωσε τη διάκριση του Samsung Galaxy S21 Ultra 5G ως το «Καλύτερο Smartphone»…

4 μήνες ago

Η LG ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα των νέων μοντέλων LG QNED MiniLED τηλεοράσεων

Η LG ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας και πιο premium σειράς LCD TV στην παγκόσμια…

4 μήνες ago

Γιατί να περιμένετε; Τώρα βλέπετε μέσω streaming τα αγαπημένα σας πριν ολοκληρωθεί η λήψη

Είτε πρόκειται για μια μεγάλη πτήση ή για μια μετακίνηση στην πόλη, οι σειρές και…

4 μήνες ago

H Samsung παρουσιάζει τη νέα εμπειρία για Watch, δίνοντας μια πρώτη εικόνα του One UI Watch

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC) η Samsung παρουσίασε την εμπειρία χρήσης του…

4 μήνες ago

Ανεπανάληπτο gaming στις premium LG τηλεοράσεις με την πρόσφατη αναβάθμιση της DOLBY VISION

Η LG είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής τηλεόρασης που…

4 μήνες ago