ALLM

ALLM (Auto Low Latency Mode) Τι είναι και τι μας προσφέρει;

Το ALLM (Auto Low Latency Mode) είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο βλέπετε συνέχεια όταν διαβάζετε για τις δυνατότητες των νέων κονσολών (PS5, Xbox Series X) ή όταν ψάχνετε για καινούρια gaming τηλεόραση. Οι κονσόλες νέας γενιάς διαθέτουν HDMI 2.1, το οποίο σημαίνει ότι υποστηρίζουν κανονικά το Auto Low Latency Mode.

Τι είναι το ALLM και τι μας προσφέρει;

Αυτό πoυ κάνει το ALLM, είναι να αλλάζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης σε game mode, μόλις ανιχνεύσει ότι η πηγή είναι κονσόλα (PS5, Xbox SeriesX), και έτσι βελτιώνει το input lag. Δηλαδή μας γλιτώνει από την διαδικασία να αλλάξουμε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και να επιλέξουμε την λειτουργία παιχνιδιού. Φυσικά, πριν το Auto Low Latency Mode, με το που κλείναμε την κονσόλα, θα έπρεπε να απενεργοποιήσουμε ξανά την επιλογή game mode από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, καθώς δεν θα άλλαζε αυτόματα στις προηγούμενες ρυθμίσεις της εικόνας.

Πλέον δεν χρειάζεται ούτε η ενεργοποίηση αλλά ούτε και η απενεργοποίηση του game mode, καθώς το Auto Low Latency Mode, είναι ”έξυπνο” και καταλαβαίνει πότε πρέπει να κάνει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις.

Δείτε εδώ, τις καλύτερες τηλεοράσεις για τις κονσόλες νέας γενιάς, οι οποίες διαθέτουν τεχνολογίες VRR και ALLM.

https://displayer.gr/guides/kaliteri-tileorasi-55/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] και της A1 περιλαμβάνει δυνατότητες eARC και ALLM, ακόμα κι αν δεν διαθέτουν HDMI 2.1. Έχουμε επίσης μια […]