the_queens_gambit

Το ” Γκαμπί της Βασίλισσας ” έκανε το ενδιαφέρον του κόσμου για σκάκι να αυξηθεί

Όταν η νίκη σ’ τα παίρνει όλα, τότε τι σου μένει; Το “Γκαμπί της Βασίλισσας” ακολουθεί μια νεαρή που είναι ταλέντο στο σκάκι, η οποία ξεκινά από ένα ορφανοτροφείο και καταλήγει να είναι στο επίκεντρο όλου του κόσμου. Αλλά η ευφυΐα έχει το τίμημά της. Η καθηλωτική μεταφορά του πρωτοποριακού μυθιστορήματος του Γουόλτερ Τέβις είναι διαθέσιμη στο Netflix, με την Άνια Τέιλορ-Τζόι και ήδη έχει γίνει τεράστια επιτυχία.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του NETFLIX, από τότε που έγινε διαθέσιμη η σειρά το “Γκαμπί της Βασίλισσας”, το ενδιαφέρον του κόσμου για να μάθει πως παίζεται το σκάκι, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Συγκεκριμένα :

  • το μυθιστόρημα Το Γκαμπί της Βασίλισσας ανήκει πλέον στη λίστα των μπεστ σέλερ των The New York Times – 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του,
  • οι αναζητήσεις στο Google για το σκάκι διπλασιάστηκαν, ενώ η αναζήτηση της φράσης “πώς παίζεται το σκάκι” έφτασε στο ανώτερο σημείο των τελευταίων εννέα χρόνων,
  • το ενδιαφέρον για “σκακιέρες” στο eBay αυξήθηκε κατά 250%, ενώ η Goliath Games δήλωσε ότι οι πωλήσεις που σχετίζονται με το σκάκι αυξήθηκαν πάνω από 170% και
  • ο αριθμός των νέων παικτών στο Chess.com πενταπλασιάστηκε. 

Οι συζητήσεις που πυροδότησε η σειρά οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία.

https://www.youtube.com/watch?v=3CKP_0KNDWs

Στο Netflix, ένας αριθμός-ρεκόρ 62 εκατομμυρίων νοικοκυριών επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη σειρά Το Γκαμπί της Βασίλισσας μέσα σε 28 μέρες από την ημερομηνία πρεμιέρας. Η απήχησή της σε όλο τον κόσμο -από τη Ρωσία και το Χονγκ Κονγκ έως τη Γαλλία, την Ταϊβάν και την Αυστραλία- ήταν μοναδική. Στην πραγματικότητα, η σειρά μπήκε στο Top 10 σε 92 χώρες και κατέκτησε την πρώτη θέση σε 63 χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή, το Ισραήλ και τη Νότια Αφρική.

Η σειρά αποδεικνύει περίτρανα το ταλέντο του Σκοτ ως σεναριογράφου και κινηματογραφιστή, αφού κατάφερε να ζωντανέψει στην οθόνη το δραματικό στοιχείο και τις λεπτομέρειες πολλών παιχνιδιών σκακιού – και να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και ένα σπάνιο 100% στο Rotten Tomatoes. Ο Σκοτ έλαβε επίσης απίστευτη βοήθεια από την ταλαντούχα δημιουργική ομάδα της σειράς.

Η εξαιρετική αποτύπωση των σκακιστικών μοτίβων στα ρούχα της Μπεθ από την ενδυματολόγο Γκαμπριέλ Μπίντερ, το γεμάτο σασπένς μουσικό θέμα του συνθέτη Κάρλος Ραφαέλ Ριβέρα, το συγκλονιστικό μοντάζ του Μισέλ Τεσόρο, οι ολοζώντανες επιλογές του σχεδιαστή παραγωγής Ούλι Χάνις που κάνουν όλες τις σκηνές να τραβάνε το μάτι και το έργο του διευθυντή φωτογραφίας Στίβεν Μάιζλερ που έκανε κάθε παιχνίδι να μοιάζει με συναρπαστικό δράμα.

Δείτε εδώ, τις προτεινόμενες τηλεοράσεις του NETFLIX.

Πηγή : Δελτίο Τύπου NETFLIX

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments